ukenru
gensek-radi-yevropi-vidvidala-borodyanku-ta-irpin

Генсек Ради Європи відвідала Бородянку та Ірпінь

 • 133480 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич разом із заступницею глави МЗС України Еміне Джапаровою відвідала зруйновані російськими окупантами Ірпінь та Бородянку під Києвом. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Twitter, пише УНН.

Цитата

“З Еміне Джапаровою були сьогодні вранці в Бородянці та Ірпіні. Я шокована безглуздими руйнуваннями, завданими російською агресією, але я вражена стійкістю українського народу. Рада Європи підтримує Україну”, - написала Пейчинович-Бурич.

With @EmineDzheppar we were in Borodyanka & Irpin this morning. I am shocked at the senseless destruction caused by the Russian aggression but I am impressed at the resilience of the Ukrainian people. We @coe stand with Ukraine  pic.twitter.com/V3M1kWz5nZ

— Marija Pejčinović Burić (@MarijaPBuric) May 9, 2022

Додамо

Джапарова зазначила, що генсек Ради Європи прибула до України, щоб пересвідчитися у воєнних злочинах росії у Бородянці та Ірпені: бомбардуванні будинків, масових стратах, зґвалтуванні та катуванні цивільного населення.

“Масштаб і жорстокість російських звірств на Київщині та в інших українських містах – поза межею розуміння. Російські загарбники свідомо хочуть знищити Україну, так само як це роблять з кримськими татарами в окупованому Криму. Наша загальна відповідальність – покарати винних”, - зауважила Джапарова.

Важливий візит Генсекретарки РЄ Марії Пейчинович-Бурич доаби пересвідчитися у воєнних злочинах #росії, скоєних в #Ірпіні та #Бородянці, де невинні жертви зазнали масових звірств, в т.ч. бомбардування будинків, позасудові страти, навмисні розстріли, зґвалтування та катування 1/2 pic.twitter.com/fQrl6v12cB

— Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) May 9, 2022

Нагадаємо

8 травня до Києва прибула з візитом голова німецького Бундестагу Бербель Бас. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським вони обговорили майбутнє членство України в ЄС.

Українські Національні Новини

Суспільство