ukenru
gensek-oon-prosit-zustrichi-z-putinim-ta-zelenskim-okremo

Генсек ООН просить зустрічі з путіним та Зеленським окремо

 • 89789 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш просить про аудієнцію у президента росії володимира путіна в Москві та президента України Володимира Зеленського в Україні, щоб обговорити нагальну необхідність встановлення миру, повідомив представник ООН, передає УНН.

Деталі

Гутерріш хотів би "обговорити термінові кроки щодо встановлення миру в Україні та майбутнє багатосторонності на основі Статуту Організації Об'єднаних Націй та міжнародного права", йдеться у заяві офіційного представника ООН Стефана Дюжарріка.

За словами Дюжарріка, у вівторок російському та українському представництвам було передано окремі листи. Прессекретар зазначив, що Гутерріш очікує на відповіді від урядів росії та України на запит про зустріч, роблячи це "крок за кроком".
Дюжаррик сказав, що супроводжуватиме генерального секретаря, якщо той поїде.

"Ми поділимося з вами інформацією про делегацію, коли дійдемо до цього кроку", - сказав він.

Він також не став уточнювати, чи Гутерріш поїде в одну країну, а не в іншу, якщо тільки одна країна прийме запит.

"Ми почекаємо, щоб побачити відповіді, а потім ухвалимо рішення... на основі отриманих відповідей", - повідомив він.

На запитання, чи шкодує генеральний секретар, що не зажадав зустрічі раніше, він сказав, що Гутерріш "робив те, що вважає найбільш практичним і найкращим способом просування своїх добрих послуг і роботи ООН".

"Ми йдемо шляхом, який проклав генеральний секретар. На жаль, цей конфлікт продовжується і що люди продовжують страждати", - додав він пізніше.

Він зазначив, що шляхи Гутерріша та путіна ненадовго перетнулися в Пекіні на зимових Олімпійських іграх, але путін поїхав до того, як вони змогли зустрітися.

"Ми кілька разів знаходилися в усному контакті з постпредством росії, щоб спробувати досягти хоча б контакту, прямого контакту між генсеком і президентом", - сказав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу