ukenru
gensek-nato-vpevneniy-scho-okupatsiyi-rosiyeyu-donbasu-nastane-kinets

Генсек НАТО впевнений, що окупації Росією Донбасу настане кінець

 • 10423 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час виступу у Одеській морській академії в середу висловив впевненість, що Донецьк і Луганськ повернуться під контроль уряду України, передає кореспондент УНН.

"Я вірю, що єдиний шлях досягти сталого і доброго рішення щодо кризи на Сході України – це політичне рішення. Тому ми підтримуємо мінські домовленості. Ми все ще вважаємо, що мінські домовленості все ще є головною платформою для рішення, але вони мають бути повністю імплементовані. Проблема у мінських домовленостях є не в самих домовленостях, але в недостатній імплементації. Я маю на увазі, що ми маємо продовжувати закликати до припинення вогню, відведення сил і засобів і повного доступу для спостерігачів ОБСЄ, які мають упевнитись, що домовленості імплементовані на місцях. Я розумію, що люди, які живуть у Луганську, люди в Україні вцілому розчаровані, тому що ми говоримо про це роками. Багато років пройшло з того часу, коли мінські домовленості були підписані, і я розумію, ви вважаєте, що втрачається забагато часу", - сказав Столтенберг.

Він заявив, згадуючи історію Європи за часів "холодної війни", що, коли все здається дуже темним і коли здається, що прогресу – нуль, в певний час настає такий момент, коли речі починають змінюватись.

"(НАТО - ред.) потрібно лише продовжувати зберігати тиск , залишатись солідарними з Україною. Ви маєте модернізуватись, ми маємо вас підтримувати, і тоді на певному етапі, я впевнений, що окупація Луганська, Донбасу, завершиться", - додав Генсек альянсу.

Як повідомляв УНН, сьогодні Столтенберг на чолі делегації НАТО прибув до Одеси.

Українські Національні Новини

Політика