gensek-nato-vidpoviv-rf-schodo-brudnoyi-bombi-rosiya-ne-maye-vikoristovuvati-falshivi-privodi-dlya-eskalatsiyi

Генсек НАТО відповів рф щодо "брудної бомби": росія не має використовувати фальшиві приводи для ескалації

 • 168462 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що росія не повинна використовувати фальшиві приводи для подальшої ескалації, маючи на увазі заяви про "брудну бомбу". Відповідну заяву від 25 жовтня розміщено на сайті НАТО, пише УНН.

Деталі

Генеральний секретар, як вказано, торкнувся недавніх заяв москви про те, що Україна готується застосувати "брудну бомбу" на своїй власній території, наголосивши, що "союзники по НАТО відкидають це явно хибне твердження".

Він заявив, що росія "не повинна використовувати фальшиві приводи для подальшої ескалації".

Столтенберг також засудив військову підтримку Іраном військових дій росії, заявивши, що "жодна країна не повинна допомагати агресору в незаконній війні", і привітав санкції, які союзники та Європейський Союз запроваджують щодо Тегерана.

Нагадаємо

міністр оборони рф сергій шойгу влаштував "телефонну карусель" з заявами про "брудну бомбу" України. Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав заяви абсурдними та брехливими. І запросив експертів МАГАТЕ.

США, Велика Британія та Франція відкинули заяви шойгу про "брудну бомбу".

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що співробітники організації відвідають з інспекцією два ядерні об'єкти на запит Києва найближчим часом.

Енергоатом зазначив, що заяви росії щодо створення "брудної ядерної бомби" можуть свідчити про підготовку з її боку акту ядерного тероризму.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві офіційно з'явилася вулиця Героїв полку "Азов"

     • 465262 переглядiв

    Окупанти "евакуювали" з Херсона пам’ятник Потьомкіну

     • 143976 переглядiв