g7-vidpovily-na-zapusk-balistychnoi-rakety-kndr-dyplomaty-velykoi-simky-zaklykaly-do-obiednanoi-mizhnarodnoi-reaktsii

G7 відповіли на запуск балістичної ракети КНДР: дипломати "Групи Семи" закликали до об’єднаної міжнародної реакції

 • 19273 переглядiв

Головні дипломати країн "Групи Семи" (G7) заявили, що рішуче засуджують запуск Північною Кореєю балістичної ракети 21 листопада 2023 року, Дипломати наголошують, що це становить серйозну загрозу миру і стабільності в регіоні. У спільній заяві міністри закордонних справ G7 наголосили на необхідність об’єднаної та жорсткої міжнародної реакції, зокрема Ради Безпеки ООН. Про це повідомляє УНН із посиланням на інформацію пресслужби уряду Канади.

Ми, міністри закордонних справ G7 Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та Високий представник Європейського Союзу, найрішучіше засуджуємо запуск Північною Кореєю з використанням технології балістичних ракет, здійснений 21 листопада 2023 р. Ця дія становить серйозну загрозу для миру та стабільності в регіоні та за його межами. (…) На безрозсудні дії Північної Кореї необхідно відповісти швидкою, об’єднаною та жорсткою міжнародною реакцією, зокрема Радою Безпеки ООН (РБ ООН). Ми закликаємо членів РБ ООН виконувати свої зобов’язання та закликаємо всі держави-члени ООН повністю та ефективно виконувати відповідні резолюції РБ ООН

- йдеться у заяві.

Дипломати також закликали до "повної денуклеаризації (ядерне роззброєння – ред.) Корейського півострова". Оскільки, згідно з заявою G7 Північна Корея продовжує розширювати свої незаконні ядерні та балістичні ракетні можливості та посилювати свою дестабілізуючу діяльність.

Ми вимагаємо, щоб Північна Корея відмовилася від своєї ядерної зброї, існуючих ядерних програм і будь-якої іншої зброї масового знищення (ЗМЗ) і програм балістичних ракет у повний, перевірений і незворотний спосіб. Відповідно до резолюцій РБ ООН Північна Корея не може і ніколи не матиме статусу держави, що володіє ядерною зброєю, відповідно до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї

 - повідомляє опублікований спільний лист представників G7.

Нагадаємо

Національне управління аерокосмічних технологій КНДР повідомило про успішно запущений розвідувальний супутник. У середу південнокорейське інформаційне агентство Yonhap повідомило, що напередодні запуск ракети із супутником пройшов успішно. Крім того вказується, що Північна Корея планує найближчим часом запустити більше супутників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розгорнула нову ядерну ракету в Калузькій області – РИА

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні будуть випускати NFT-марки

     • 23679 переглядiв

    Україна наближається до зими з крихкою енергосистемою — NYT

     • 17755 переглядiв