g7-pidgotuvala-istorichni-bezpekovi-garantiyi-dlya-ukrayini

G7 підготувала "історичні" безпекові гарантії для України

 • 912918 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. "Група семи" підготувала "історичне" рішення для гарантування довгострокової безпеки України. Про це повідомили у середу в британському уряді, пише УНН.

Цитата

"Очікується, що сьогодні (середа) партнери G7 на полях саміту НАТО погодять важливі міжнародні рамки для довгострокових механізмів безпеки України. У спільній декларації, яку, як очікується, підпишуть усі члени G7, буде визначено, як союзники підтримуватимуть Україну протягом наступних років, щоб припинити війну та стримувати будь-які майбутні напади та відповідати на них. Це перший випадок, коли така кількість країн домовилася про комплексну довгострокову угоду про безпеку такого роду з іншою країною", - ідеться у заяві.

"Підписанти спільної декларації візьмуть на себе довгострокові двосторонні зобов’язання щодо безпеки для України з метою побудови України, здатної захистити свій територіальний суверенітет як сьогодні, так і в майбутньому", - зазначається у заяві.

Деталі

Як зазначається, після сьогоднішньої спільної декларації "партнери нададуть більше оборонного обладнання, збільшать і прискорять обмін розвідданими, посилять підтримку захисту від кібер- та гібридних загроз, розширять навчальні програми та військові навчання, а також розвиватимуть промислову базу України".

Підписанти викладуть деталі своїх довгострокових зобов’язань перед Україною відповідно до рамок, оголошених сьогодні.

Також повідомляється, що на першому засіданні Ради Україна-НАТО прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак рішуче підтримає спрощення шляху України до членства в НАТО.

А також Сунак сьогодні оголошує про новий великий транш підтримки для України, "включаючи тисячі додаткових боєприпасів до Challenger 2, понад 70 бойових машин і машин матеріально-технічного забезпечення та пакет підтримки на суму 50 мільйонів фунтів стерлінгів для ремонту обладнання, а також створення нового військового реабілітаційного центру".

Нагадаємо

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок повідомив, що на полях саміту НАТО у Вільнюсі група семи найбільших промислово розвинутих країн (G7) планує ухвалити спільну декларацію про "безпекові гарантії" для України.

Президент США Джо Байден та лідери G7 разом з Президентом України Володимиром Зеленським мають намір зробити заяву сьогодні на саміті НАТО у Вільнюсі. Ітиметься про посилення військового потенціалу України. Зокрема, запропонують додаткову допомогу українські армії.

Говорячи про декларацію G7, голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що "ми беремо на себе зобов'язання щодо довгострокової безпеки України".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 57246 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101511 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96384 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77418 переглядiв

    Новини по темі

    Рада Україна-НАТО зібралася на перше засідання

     • 1681391 переглядiв

    Столтенберг назав цілі Ради Україна-НАТО

     • 406406 переглядiв