ukenru
frazu-borrelya-pro-bankomat-vidalili-z-blogu-pro-rozmovu-z-zelenskim-bryussel-poyasniv

Фразу Борреля про "банкомат" видалили з блогу про розмову з Зеленським: Брюссель пояснив

 • 10362 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель написав у своєму блозі за підсумками візиту до України, що сказав Президенту України Володимиру Зеленському: "ЄС - не банкомат". Згодом фразу видалили. У Брюсселі пояснили такий крок, передає УНН з посиланням на DW.

"Ця фраза була згодом видалена, щоб краще відобразити візит верховного представника до Києва, який був дуже продуктивним", - заявив речник ЄС з зовнішньої політики Петер Стано в понеділок, 28 вересня, коментуючи видалення фрази з блогу Борреля, присвяченого його візиту до України.

Нагадаємо, у блозі, опублікованому Боррелем 23 вересня за підсумками поїздки до України, містився такий уривок: "Водночас має бути зроблено багато роботи разом, аби повністю скористатися перевагами співпраці у рамках Угоди про асоціацію та глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі. Як я вже сказав президенту, ЄС не є благодійною організацією або банкоматом; найкращим способом підтримати Україну для нас — це допомогти у реформуванні країни".

Пізніше фраза "Як я сказав президенту, Європейський Союз - це не благодійна організація чи банкомат", як вказує DW, була прибрана з блогу. Петер Стано додав у своєму коментарі, що візит Борреля в Україну "дозволив донести ключові меседжі".

Зазначається, що Боррель планував відвідати Україну ще у березні, однак через запровадження карантину для стримування поширення коронавірусу, він відклав свій візит. У квітні Боррель пообіцяв, що коли епідеміологічна ситуація дозволятися, свій перший візит він здійснить до України.

Нагадаємо, раніше Боррель заявив, що Європейський Союз готовий надати Україні 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги, але для цього їй треба конструктивно взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом і виконати вимоги, які стосуються посилення верховенства права.

Українські Національні Новини

Політика