frantsuzkiy-raketniy-fregat-zalishiv-ukrayinu

Французький ракетний фрегат залишив Україну

 • 11896 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Ракетний фрегат ВМС Франції Auvergne D654 покинув 28 грудня Одеський порт і взяв курс на Босфор. Як передає УНН, відплиття судна відбулося вранці.

Деталі

Нагадаємо, фрегат зайшов у води Чорного моря 13 грудня, а 24-го причалив до причалу Одеського порту. Французькі моряки зустрілися з командувачем ВМС України контрадміралом Олексієм Неїжпапою, іншими офіцерами ВМС ЗСУ, мали можливість побувати в місті, ознайомитися з архітектурними та історичними пам'ятками. Інші подробиці перебування ракетоносця не повідомляються.

Раніше в Міноборони РФ повідомляли, що сили Чорноморського флоту Росії стежать за діями французького ракетоносця в Чорному морі.

Це вже десяте судно НАТО, яке відвідало Одесу в нинішньому році. Auvergne D654 введений до складу ВМС у лютому 2018 року. Довжина 142 метри, ширина 20 метрів, осадка п'ять метрів. Основним озброєнням корабля є протикорабельний ракетний комплекс, що складається з восьми пускових контейнерів Exocet MM40 Block3, а також 16 крилатих ракет з дальністю ураження цілей до 1 тис. км.

За даними Black Sea News, з початку 2021 року в Чорному морі перебувало понад 30 кораблів нечорноморських країн НАТО.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса

    Популярні

    Новини по темі

    Французький ракетний фрегат залишив Україну

     • 11896 переглядiв

    У Туреччині зафіксували рекордний приріст випадків COVID-19

     • 12337 переглядiв

    Omicron становить 58,6% випадків коронавірусу в США

     • 15531 переглядiв

    ТОП-5 вин від Villa Krim, з якими Новий рік буде бездоганним

     • 47581 переглядiв