frantsuzki-hirskolyzhni-kurorty-vidkryvaiutsia-ranishe-zaplanovanoho

Французькі гірськолижні курорти відкриваються раніше запланованого

 • 1957 переглядiв

Кілька французьких гірськолижних курортів відкрилися достроково в суботу, в тому числі Тінь і Валь Торанс. Однак іншим курортам, можливо, доведеться почекати через нещодавні помірні температури і дощі

Декілька французьких високогірних гірськолижних курортів відкрилися раніше запланованого терміну в суботу, пише УНН з посиланням на France24.

Деталі

Тінь і Валь Торанс, які мають багато трас у понад 2000 метрів, були першими відкритими гірськолижними курортами для швидкісного спуску. Траси для бігових лиж відкрилися в Бессані 4 листопада, а Ле Сезі зробив те саме в суботу, але лише на коротке коло, використовуючи сніг, який накопичився з минулої зими.

Іншим курортам доведеться зачекати. На початку цього тижня помірна температура і зливи обрушилися на Північні Альпи, змивши велику частину снігу, що випав за попередні тижні.

"Було важливо заспокоїти наших клієнтів і сказати їм, що у нас йде сніг, і що вони можуть приїхати", - сказав директор Валь Торанс Жером Грелле.

Після нещодавніх штормів "на висотах нижче 1500 і 1700 метрів більше немає снігу, а на висотах від 1500 до 2500 метрів сніг почав падати", - сказав Жіль Брюно, директор офісу Meteo France, національної метеорологічної служби, у Шамоні.

"На висоті 2500 метрів все ще лежить чимало снігу, - сказав він, - хоча дощ на цій висоті все рідше і рідше можна побачити навіть у високий сезон".

Більшість курортів планують відкритися у грудні або на різдвяні канікули, на які, схоже, чимало бронювань.

За даними Асоціації мерів гірських курортів (АНМСМ), рівень заповненості у першій половині сезону становить уже 52% порівняно з 51% за аналогічний період минулого року.

Сезонних робітників, як і раніше, не вистачає, хоча й меншою мірою, ніж у попередні роки.

"Ми підняли зарплати у відповідь на інфляцію", - сказав директор туристичного офісу в Монженеврі Вінченцо Коппола.

"Але це правда, що висока орендна плата та нестача житла є серйозними обмеженнями", - вказав він.

Антуан Фатіга, голова профспілки працівників підйомників CGT, погоджується, що зарплати покращилися. При цьому він сказав, що гірськолижні курорти також дедалі частіше приваблюють африканських та азіатських робітників.

Інфляція є також проблемою для клієнтів. За даними сайту порівняння цін Ski Express, лижники повинні очікувати, що лижний відпочинок цього року коштуватиме на 9,5 відсотка дорожче, ніж минулого.

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Чотири людини постраждали в автокатастрофі на Рівненщині

     • 1286 переглядiв

    Польща спільно з США вироблятиме протитанкові боєприпаси

     • 1103 переглядiв

    Студентів, які виїхали з України, можуть позбавити стипендій

     • 1026 переглядiв