ukenru
frantsuzke-doslidzhennya-povyazuye-covid-19-iz-spleskom-depresiyi-sered-molodi

Французьке дослідження пов'язує Covid-19 із сплеском депресії серед молоді

 • 1039083 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Велике французьке дослідження психічного здоров'я виявило величезне зростання кількості молодих людей, які повідомляють про депресію, найбільш вірогідною причиною якої вважається Covid-19 та обмеження контролю над хворобою. Про це інформує AFP, передає УНН.

Деталі

Служба охорони здоров'я Франції у вівторок опублікувала результати останнього раунду регулярного дослідження психічного здоров'я, яке проводилось у 2021 році, через рік після найгострішої стадії глобальної пандемії.

З'ясувалося, що 20,8% молодих людей віком від 18 до 24 років повідомили, що вони пережили депресивний епізод за останні 12 місяців, порівняно з 11,7% у попередньому опитуванні, проведеному в 2017 році.

Показник серед молоді був майже вдвічі вищим, ніж серед усього дорослого населення віком від 18 до 85 років.

«Стрес, спричинений хворобою Covid-19, та обмеження, введені для її контролю, мабуть, є однією з основних гіпотез, що пояснюють це зростання», — йдеться на сайті Public Health France.

Експерти кажуть, що вплив блокувань, соціального дистанціювання та інших обмежень більш гостро відчувався студентами та іншими молодими людьми, тому що вони вважалися такими, що руйнують період, який буває раз у житті і який неможливо відтворити.

Невпевненість додавалася до регулярного занепокоєння, пов'язаного з юнацьким дорослим життям.

«Велику роль відіграла невпевненість у майбутньому, яка має дуже важливе значення у цьому віці», — сказав Енгерран дю Роско, співавтор дослідження та експерт у галузі психічного здоров'я.

Аналогічні результати було отримано й інших міжнародних опитуваннях.

У понеділок органи охорони здоров'я США забили на сполох з приводу кризи психічного здоров'я серед американських старшокласників, особливо дівчаток-підлітків.

У звіті йдеться, що майже три з п'яти американських дівчаток-підлітків — 57 відсотків — у 2021 році відчували постійний смуток чи безнадійність, що вдвічі більше, ніж у хлопчиків. Це майже 60-відсоткове збільшення з 2011 року та найвищий рівень за останнє десятиліття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідження: повторне зараження Covid збільшує ризик серйозних проблем зі здоров'ям

Українські Національні Новини

Новини Світу