ukenru
frantsiya-zakrivaye-vsi-shkoli-ta-vishi-na-neviznacheniy-termin-cherez-koronavirus

Франція закриває всі школи та виші на невизначений термін через коронавірус

 • 12950 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон у своєму зверненні до нації оголосив, що дитячі дошкільні заклади, школи та виші в країні будуть закриті на невизначений час із наступного тижня. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW і AFP.

Такі дії спрямовані на приборкання поширення коронавірусу. Також Макрон попросив усіх людей старше 70 років, які страждають хронічними та респіраторними захворюваннями, "за можливості залишатися вдома".

У зверненні Макрон наголосив, що спалах коронавірусу є найсерйознішим викликом для системи охорони здоров'я країни за століття. "Ми стоїмо тільки на початку цієї кризи. Незважаючи на всі наші зусилля подолати її, цей вірус продовжує поширюватися і прискорює поширення", - зазначив Макрон. Водночас він повідомив, що перший тур місцевих виборів у Франції цієї неділі має відбутися як заплановано.

Французький президент заявив, що Європа повинна буде відреагувати "швидко й рішуче", щоб "відновити" економіку після епідемії. Він також наголосив, що будь-які кроки щодо закриття кордонів повинні бути спільно ухвалені "на європейському рівні".

Макрон зауважив, що обмежувальні заходи проти вірусу необхідні для того, щоби "ми продовжували вигравати час проти цієї епідемії", яка, за його словами, "не має паспорта".

За останніми даними, у Франції жертвами легеневого захворювання COVID-19, викликаного вірусом SARS-CoV-2 стала 61 людина. Майже 2900 осіб інфіковано.

Нагадаємо, Криклій допускає обмеження авіасполучення з Німеччиною та Францією через коронавірус.

Українські Національні Новини

Новини Світу