ukenru
frantsiya-zakrivaye-diskoteki-na-chotiri-tizhni-cherez-pyatu-khvilyu-koronavirusu

Франція закриває дискотеки на чотири тижні через п'яту хвилю коронавірусу

 • 14897 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Франція закриє нічні клуби напередодні Різдва і посилить заходи соціального дистанціювання у відповідь на новий варіант коронавірусу "Omicron", заявив прем’єр-міністр Жан Кастекс у понеділок. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами Кастекса, країна нині перебуває у п’ятій хвилі пандемії. Наразі вакциновано 52 мільйони людей – майже 90% тих, хто має право на вакцинацію.

Міністр охорони здоров'я Олів'є Веран заявив, що комбінація ревакцинації та більш суворого соціального дистанціювання дозволить Франції уникнути відновлення суворого карантину, який зараз введено в кількох європейських країнах.

"Ми хочемо подолати цю хвилю пандемії без нових обмежень для всього населення Франції, незалежно від того, вакциновано воно чи ні", – сказав Веран.

З п’ятниці нічні клуби будуть закриті на чотири тижні, і уряд також закликав громадян добровільно обмежити приватні та професійні зібрання, одночасно посиливши вимоги до носіння масок у школах.

З 15 грудня дітям віком від 5 до 11 років, які мають надлишкову вагу або серйозний стан здоров’я, буде запропоновано вакцинацію. Дітей старше 12 років також будуть щеплювати.

Веран додав, що Франція отримає перші поставки вакцин Pfizer для дітей з 13 грудня, і він сподівається, що вакцинація стане доступною для всіх дітей з 20 грудня.

Додамо

У Франції близько шести мільйонів дітей віком від 5 до 11 років і 350 000 у цій віковій групі з надмірною вагою або серйозними захворюваннями.

Франція виявила 25 позитивних випадків варіанту "Omicron" - 21 імпортований людьми, які повернулися з південної Африки, а решта - результат місцевого інфікування.

У понеділок семиденна кількість нових випадків коронавірусу зросла на 44% порівняно з тижнем раніше.

Українські Національні Новини

Новини Світу