ukenru
frantsiya-vede-peregovori-z-oae-schob-znayti-alternativu-rosiyskiy-nafti

Франція веде переговори з ОАЕ, щоб знайти альтернативу російській нафті

 • 102599 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Міністр фінансів Франції в неділю заявив, що його країна веде переговори з країнами Перської затоки, щоб знайти альтернативу постачанню російської нафти та знизити енергетичну залежність від Москви. Про це інформує Bloomberg, передає УНН.

Цитата

"Вже ведуться переговори з Об'єднаними Арабськими Еміратами, нам потрібно знайти альтернативу російській нафті", - заявив Брюно Ле Мер у неділю.

Деталі

Після того, як 3 червня ЄС оприлюднив шостий пакет санкцій, що забороняє купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії до ЄС, Ле Мер нагадав про необхідність "прискорити інвестиції в енергетичний перехід".

Він уточнив, що уряд запланував законопроект, який буде представлений невдовзі після майбутніх виборів до законодавчих органів, щоб "прискорити впровадження відновлюваних джерел енергії".

Він додав, що Франція шукає замінники постачання газу та працює з ОАЕ.

Додамо

В окремому інтерв'ю в неділю єврокомісар з внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що європейські країни мають звільнитися від залежності від російського газу і "якнайшвидше відновити нашу автономію".

"Він (путін) робив все, щоб втручатися в нашу демократію... а тепер він використовує газ, щоб точно розділити нас", - наголосив він.

Доповнення

Майже 30% сирої нафти та 15% нафтопродуктів, закуплених ЄС у 2021 році, було поставлено Москвою.

Франція висунула пропозицію про повну енергетичну незалежність на рівні ЄС, щоб припинити імпорт нафти та газу з росії.

Хоча повна заборона на імпорт російської нафти може тривати 6-8 місяців, ЄС вважає, що припинення закупівель нафти може послабити фінансові можливості Москви на фінансування війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу