frantsiya-predstavit-novu-ekonomichnu-ta-viyskovu-strategiyu-v-afritsi

Франція представить нову економічну та військову стратегію в Африці

 • 821213 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон представить економічну та військову стратегію в Африці, оскільки вплив Парижа на континенті істотно знижується. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Очікується, що Макрон закличе до більш збалансованого партнерства з африканськими країнами у промові в Єлисейському президентському палаці перед тим, як у середу він вирушить до амбітної поїздки Африкою до Габону, Анголи та Республіки Конго. Зокрема, очікується, що Макрон докладно розповість про зміни, які Франція внесе у своє військове розгортання у Сахельському регіоні.

Промова пролунає в той час, коли вплив Франції на континенті стикається з більшими проблемами, ніж за останні десятиліття.

Менш як за рік французькі війська були змушені піти з Малі, яка натомість звернулася до російських військових підрядників, і зовсім недавно з Буркіна-Фасо, яка, схоже, також дедалі більше орієнтується на Москву.

Зростаючі антифранцузькі настрої призвели до вуличних протестів у низці країн Західної та Північної Африки проти колишнього колоніального правління держави.

Крім того, історичним економічним зв'язкам Франції з регіоном загрожує комерційна присутність росії, Китаю та Туреччини.

"Це не поїздка, метою якої є участь у гонці за повернення втраченого впливу", - сказав високопоставлений представник французького президента на умовах анонімності. "Поїздка не спрямована на те, щоб спробувати повернутися до минулого. Швидше, це відповідь на запит на партнерство, на відносини, але новими методами та новим підходом", - сказав він.

Додамо

Французькі операції по боротьбі з ісламськими екстремістами в регіоні Сахеля в даний час зосереджені в основному на Нігері та Чаді, де все ще перебуває близько 3000 військовослужбовців.

В останні роки Макрон наполягав на тому, що будь-яка французька присутність в Африці має ґрунтуватися на партнерстві у зусиллях відмовитися від постколоніального втручання.

45-річний Макрон - перший президент Франції, який народився після колоніальної епохи. Раніше він прагнув розширити співпрацю Франції з англомовними країнами, такими як Гана та Кенія, та збільшити французькі інвестиції у приватний сектор Африки.

Проте тур Макрона цього тижня Центральною Африкою вже викликає питання.

Деякі активісти опозиції в Габоні засудили його візит, який вони розцінюють як підтримку президента Алі Бонго Ондімба, сім'я якого править з 1960-х років, до президентських виборів, запланованих на кінець цього року.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росія почала перекачувати казахстанську нафту до Німеччини

     • 990287 переглядiв