ukenru
frantsiya-povidomlyaye-pro-visim-zniklikh-bezvisti-pislya-shtormu-aleks

Франція повідомляє про вісім зниклих безвісти після шторму "Алекс"

 • 13994 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. На півдні Франції щонайменше вісім людей зникли без після того, як шторм пройшов через південно-східну частину країни, викликавши сильні повені навколо міста Ніцци 2 жовтня. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

"Щонайменше вісім людей зникли безвісти у Франції після того, як шторм пройшов через південно-східну частину країни, викликавши сильні повені навколо міста Ніцци, заявила влада в суботу", - йдеться в повідомленні.

Meteo France повідомила, що в деяких районах за 24 години було зафіксовано 450 мм (17,7 дюйма) дощу.

"Як повідомив France Info директор служби цивільного захисту Жеремі Круншан, випало більше опадів, як 3 жовтня 2015 року, коли в результаті повені в місті Канни і його околицях на Французькій Рив'єрі в результаті повені загинуло 20 осіб", - наголошується в повідомленні.

Також в п'ятницю в департаменті Приморські Альпи на кордоні з Італією в зв'язку з наближенням шторму було оголошено тривогу. Шторм, який отримав назву "Алекс", вже викликав в Бретані з четверга по п'ятницю сильні вітри зі швидкістю понад 180 км на годину (112 миль на годину).

"У суботу влада знизила тривогу до помаранчевого рівня, оскільки дощі перемістилися в сторону Італії", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, не менше 50 тис. будинків на заході Австралії знеструмлені через шторм .

Українські Національні Новини

Новини Світу