frantsiya-posilyuye-zakhodi-bezpeki-u-den-vzyattya-bastiliyi

Франція посилює заходи безпеки у День взяття Бастилії

 • 518696 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. У Франції посилять заходи безпеки під час національного свята на честь Дня взяття Бастилії, яке відзначають 14 липня. Планується залучити 45 тисяч поліцейських та 34 тисячі вогнеборців, а також скасують феєрверки, пише УНН з посиланням на France 24.

Деталі

Влада Франції ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в країні через побоювання щодо можливих заворушень під час дводенного святкування. Протягом минулого тижня у містах країни також прокотилась найжорстокіша хвиля насильств за майже два десятиліття, що була спричинена вбивством правоохоронцем 17-річного хлопця.

Міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін повідомив, що в ніч проти 14 липня розгорнули "виняткову" кількість поліцейських чисельністю 45 тисяч осіб, що стільки ж, скільки було в розпал заворушень.

"Чого ми намагаємося уникнути... це відродження цих насильницьких епізодів за допомогою превентивних заходів, а також за рахунок збільшення присутності поліції на вулицях", - сказав Дарманін журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції оцінили збитки для підприємств через заворушення у 1 млрд євро

Він додав, що поліція буде "спеціально обладнана та організована", щоб протистояти насильству в містах, і підтримуватиметься спеціалізованими підрозділами, гелікоптерами, безпілотниками та бронетехнікою, а чергуватимуть 34 тисячі пожежників. Крім цього, міністр заявив, що марш проти поліцейського насильства, запланований на суботу, не буде дозволений. За його словами, це також стосується "будь-яких демонстрацій, які мають прямий зв’язок із заворушеннями" до суботи, 15 липня.

Також у Франції заборонили продаж феєрверків під час святкування на тлі побоювань, що громадяни можуть застосувати їх проти сил оборони. Дарманін зазначив, що понад 150 тисяч одиниць святкової піротехніки, схожої на ті, які були випущені в бік правоохоронців та будівлі під час заворушень, було вилучено. Зокрема, велика кількість муніципалітетів скасувала традиційні феєрверки на честь свята, побоюючись нової хвилі заворушень.

У середу в офісі Макрона повідомили, що він не виступатиме з телевізійним зверненням, як планувалося, 14 липня.

Доповнення

День взяття Бастилії - французьке національне свято, що відзначається щороку 14 липня. Цей день знаменує падіння в’язниці Бастилії в 1789 році, що вважається початком Французької революції.

Святкування та офіційні церемонії проводяться по всій території Франції.

Нагадаємо

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив у понеділок, що порядок у країні відновлюється після майже тижневих заворушень, спричинених загибеллю 17-річного підлітка через стрілянину поліцейського.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція посилює заходи безпеки у День взяття Бастилії

     • 518696 переглядiв

    У США почали розслідування щодо розробника ChatGPT

     • 604823 переглядiв

    росіяни обстріляли п’ять районів Харківщини - ОВА

     • 316215 переглядiв