ukenru
frantsiya-planuye-vzyati-uchast-v-ustanovchomu-samiti-krimskoyi-platformi-mzs

Франція планує взяти участь в установчому саміті Кримської платформи - МЗС

 • 17960 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Франція планує взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, і визначить формат участі в залежності від карантинних обмежень станом на дату його проведення. Про це повідомив міністр Європи і закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан під час зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитроом Кулебою, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС.

Деталі

У ході робочого візиту до Французької Республіки 26 лютого міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з міністром Європи і закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном.

Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника про деталі підготовки України до запуску Кримської платформи. Жан-Ів Ле Дріан повідомив, що Франція планує взяти участь в її установчому саміті, і визначить формат участі в залежності від карантинних обмежень станом на дату його проведення.

Цитата

“Беручи участь у Кримській платформі, Франція зможе вкотре продемонструвати своє лідерство у захисті міжнародного права та прав людини”, - підкреслив Дмитро Кулеба.

Додамо

В контексті 7-ї річниці початку російської агресії проти України, Жан-Ів Ле Дріан наголосив на незмінності позиції Франції щодо невизнання російської спроби анексії Криму, запевнив у подальшій підтримці Францією суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський створив Організаційний комітет з підготовки установчого саміту Кримської платформи, його очолить міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Українські Національні Новини

Політика