ukenru
frantsiya-ispaniya-ta-portugaliya-domovilisya-pro-pro-budivnitstvo-novogo-pidvodnogo-energoprovodu

Франція, Іспанія та Португалія домовилися про будівництво нового підводного енергопроводу

 • 216650 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив у четвер, що Іспанія, Португалія та Франція досягли угоди про збільшення кількості енергетичних підключень, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Лідери трьох країн зустрілися у Брюсселі напередодні зустрічі ЄС щодо цін на енергоносії.

Протягом кількох місяців Іспанія та Португалія намагалися чинити тиск на Францію, щоб вона погодилася допомогти побудувати трубопровід MidCat, який з'єднає Іспанію та Францію через Піренейські гори.

Однак у четвер Санчес оголосив, що три країни домовилися замінити MidCat підводним трубопроводом, який з'єднує Барселону та Марсель.

Трубопровід зможе транспортувати природний газ та водень. За словами Санчеса, деталі плану будуть узгоджені до того, як лідери знову зустрінуться в Іспанії у грудні цього року.

Санчес сказав, що тристороння угода про розширення енергетичних зв'язків буде сумісною з енергетичним переходом і дозволить Іспанії використати свою суттєву інфраструктуру зрідженого природного газу для задоволення енергетичних потреб Європи.

Іспанський лідер також оголосив, що Іспанія та Португалія тепер очолять новий проект щодо зміни правил для покращення зберігання енергії на Піренейському півострові.

Доповнення

Після зустрічі у четвер прем'єр-міністр Португалії Антоніо Коста заявив ЗМІ, що він «дуже задоволений».

Напередодні загальноєвропейської зустрічі з енергетики, яка, за словами прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, може продовжитися до пізньої ночі, Санчес сказав, що він «радітиме сніданку» з Рютте, «якщо ми зможемо досягти угоди, яка піде на користь Європі».

Повідомлялося, що раніше на зустрічі ЄС з енергетики цього року Санчес відмовився змінити свою позицію щодо обмеження цін на природний газ для Піренейського півострова, що затягнуло зустріч на кілька годин.

Під час цієї зустрічі Іспанія та Португалія врешті-решт переконали інші держави-члени дозволити їм обмежити ціну на природний газ.

У четвер Санчес похвалився, що європейські лідери наразі розглядають можливість поширення іберійського рішення щодо обмеження цін на весь ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу