ukenru
frantsiya-gotova-stati-poserednikom-u-dialozi-mizh-ukrayinoyu-ta-rf-mzs

Франція готова стати посередником у діалозі між Україною та рф – МЗС

 • 105297 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Франція готова взяти на себе роль посередника в діалозі України з росією,коли такий діалог знадобиться. Про це заявила на брифінгу в Києві міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Франція утримує канал комунікації з росією. Франція не одна, хто це робить, і вважає що це потрібно і навіть необхідно робити для того, щоб мати канал для передачі певних месседжів. Я хочу нагадати, що ці телефонні розмови є прямі і відкриті і дозволяють порушувати питання, як зокрема нещодавня розмова, в якій згадувалось питання експорту зернових», - сказала Колонна, відповідаючи на запитання, чому президент Еммануель Макрон так часто телефонує владіміру путіну.

Деталі

З її слів, Франція засудила агресію росії і серед перших на всіх рівнях і всіма силами і способами підтримує Україну.

«Зараз точаться дуже інтенсивні, запеклі бої, і тому про переговори не йдеться. Але прийде такий день, коли цей діалог, переговори треба буде вести. І для того щоб це був відкритий і серйозний діалог, для того щоб вийти на результат а не просто зайняти території або зайняти щось, ми будемо поруч з Україною для того щоб бути посередником в таких переговорах і в тому контексті, коли ці переговори знадобляться. Наша країна готова взяти на себе таку роль посередника у відкритому діалозі», - додала дипломат.

Раніше

Минулого тижня президент росії володимир путін провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном та Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Диктатор пригрозив подальшою дестабілізацією обстановки за продовження постачання зброї Україні, а ще запропонував “безперешкодний експорт” зерна за зняття санкцій.

Українські Національні Новини

Новини Світу