ukenru
format-uchasti-zelenskogo-u-samiti-nato-v-vilnyusi-sche-ne-viznacheniy-stoltenberg

Формат участі Зеленського у саміті НАТО в Вільнюсі ще не визначений - Столтенберг

 • 383753 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Наразі питання щодо того, у якому форматі відбудеться участь президента України Володимира Зеленського у саміті НАТО у Вільнюсі, який запланований на 11-12 липня 2023 року, ще не вирішено. Про це повідомив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції у Брюсселі, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Що стосується саміту (у Вільнюсі, - ред.), ми ще не вирішили, у якому форматі він проводитиметься. Я запросив президента Зеленського на саміт, у якому саме форматі буде зустріч, ще не вирішено", - відповів генсек.

Деталі

Відповідаючи на запитання журналіста щодо Комісії Україна-НАТО, Столтенберг зауважив, що проведення таких засідань є "його прерогативою". Він додав, що, на його думку, "настав час" провести засідання, водночас генсек "завжди намагається, щоб із цим погодилися союзники". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг підтвердив намір скликати засідання Україна-НАТО: назвав її платформою для демонстрації підтримки Києва

"Однак, якщо вони не всі згодні, то це моя прерогатива - провести засідання Комісії, - наголосив Столтенберг: Засідання Комісії Україна-НАТО – це встановлені рамки. Я поважаю питання, які підняла Угорщина і не проводив ці засідання деякий час, але зараз я продовжуватиму проводити засідання Комісії Україна-НАТО і розпочну із засідання міністрів закордонних справ".

Він зауважив, що поки не планує інших засідань, "але це не буде одноразовий захід", і НАТО буде продовжувати проводити засідання.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив Президента України Володимира Зеленського взяти персональну участь у саміті Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня.

Протягом багатьох років угорська сторона блокувала скликання зустрічей Україна-НАТО на рівні міністрів, але тепер Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив голові МЗС Угорщини Петеру Сійярто, що вони проведуть зустріч на початку квітня.

Українські Національні Новини

Політика