firmovyi-dvorohyi-kapeliukh-napoleona-mozhut-prodaty-na-auktsioni-za-ponad-600-tys-yevro

Фірмовий дворогий капелюх Наполеона можуть продати на аукціоні за понад 600 тис. євро

 • 4947 переглядiв

Капелюх, разом з іншими предметами з колекції наполеонівських реліквій, продає аукціонний дім Osenat

Один із фірмових широких чорних дворогих капелюхів, які носив Наполеон Бонапарт, коли він правив Францією XIX століття і вів війну в Європі, як очікується, буде проданий на аукціоні в неділю за більш ніж 600 тисяч євро (650 тисяч доларів США), пише УНН з посиланням на AP. 

Деталі

Інші історичні предмети з колекції наполеонівських пам'ятних речей промисловця Жана-Луї Нуазьє включають срібну тарілку, вкрадену з карети Наполеона після поразки в битві при Ватерлоо в 1815 році. Сюди також входить дерев'яний туалетний столик, що належав йому, з бритвами, срібна зубна щітка, ножиці та інші особисті речі.

Вицвілий чорний фетровий капелюх – це окраса колекції, вартість якої становить від 600 тис. до 800 тис. євро (від 650 тис. до 870 тис. доларів США).

Для любителів наполеонівських сувенірів капелюх - це святий Грааль. 
Залишилося близько 20 справжніх, близько 15 з них зберігаються в музеях, тому близько 4 або 5 перебувають у руках колекціонерів

- сказав голова аукціонного дому Osenat Жан-П'єр Осена.

Доповнення

За словами аукціоністів, капелюх вперше виставили на продаж через полковника П'єра Байона, інтенданта Наполеона та одного із його соратників у багатьох битвах, включаючи Ватерлоо. Потім капелюх пройшов через безліч рук, перш ніж Нуазьє придбав його. Перед своєю смертю 2022 року підприємець витратив понад пів століття на збір своєї колекції наполеонівських пам'ятних речей, вогнепальної зброї, мечів та монет.

Юлія Шрамко

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні загинув ще один грузинський боєць

     • 2477 переглядiв

    Пентагон провалив шостий аудит поспіль

     • 2357 переглядiв

    Родичів працівників ЄС почали евакуйовувати з Сектору Гази

     • 1884 переглядiв

    росіяни випустили по Херсонщині 57 керованих авіабомб за добу

     • 2172 переглядiв