ukenru
finlyandiya-zayavila-scho-maye-zberegti-mozhlivist-podavati-zayavku-na-vstup-do-nato

Фінляндія має зберегти можливість подання заявки на вступ до НАТО – прем'єр міністр країни

 • 19143 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що держава має намір зберегти можливість подавати заявку на вступ до Північноатлантичного Альянсу. Там також продовжать посилену співпрацю в оборонній сфері з Євросоюзом. Про це повідомляє з посиланням на Iltalehti.fi.

Цитата

"У нас є можливість подати заявку на членство в НАТО. Ми маємо цінувати цю свободою вибору та втілювати її в життя, тому що вона стосується права кожної країни ухвалювати власні рішення у сфері безпеки", - заявила Санна Марін у своєму новорічному зверненні.

Деталі

Водночас вона зазначила, що це основи європейської безпеки, які закріплено в принципах Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ).

Додамо

У квітні цього року Фінляндія вже заявляла про можливість вступу до НАТО. Президент країни Саулі Нійністе згадував, що за час роботи багатьох урядів склалося чітке розуміння того, що Фінляндія в жодному разі не відкидає можливості подати заявку на вступ до НАТО. Але найголовніше, що можна зробити для безпеки – це намагатися не допускати великих конфліктів.

Нійністе нагадав, що Євросоюз розвиває у сфері безпеки як внутрішню співпрацю, так і співпрацю з Північноатлантичним альянсом.

Фінляндія, а також Швеція не входять до НАТО, але останніми роками на тлі загострення відносин з Росією активно поглиблюють співпрацю з Альянсом.

Українські Національні Новини

Політика