finliandiia-planuie-zakryty-vsi-punkty-propusku-na-kordoni-z-rosiieiu-okrim-odnoho-raja-joosepi

Фінляндія планує закрити всі пункти пропуску на кордоні з росією, окрім одного "Raja-Joosepi"

 • 20673 переглядiв

Фінляндія планує закрити всі прикордонні пункти пропуску з росією, окрім Раджа-Йосепі, причому, за словами заступника канцлера юстиції Фінляндії Мікко, жодних юридичних перешкод для цього рішення немає. Найпівнічніший пункт пропуску "Раджа-Йосепі" залишається відкритим щодня протягом чотирьох годин.

Фінляндія планує закрити всі пункти пропуску на кордоні з росією, крім "Раджа-Йосеппі".  Про це повідомив заступник канцлера юстиції Фінляндії Мікко у коментарі фінському порталу Helsingin Sanomat, передає УНН.

Заступник канцлера юстиції оцінив поданий сьогодні проект рішення та проект меморандуму з точки зору нагляду за законністю. Також доступний конфіденційний меморандум щодо цього питання. Виходячи з документів, правових перешкод для подальшої підготовки запропонованого рішення по суті немає

цитує HS заяву від офісу канцлера юстиції

Деталі

Єдиним відкритим КПП на фінсько-російському кордоні нині залишиться Раджа-Йосеппі. Згідно з пропонованим проектом, уряд хоче закрити всі пункти пропуску на східному кордоні, крім цього.  Раджа-Йосеппі розташований у муніципалітеті Інарі, і є найпівнічнішим пунктом перетину кордону Фінляндії. Зараз він відкритий щодня протягом чотирьох годин.

За інформацією HS, рада готова прийняти рішення про додаткові прикордонні обмеження вже сьогодні, після вечірньої школи ради, що розпочалася о п'ятій годині. Однак у вечірній школі рада не може вирішувати це питання, але рішення повинні бути проведені на сесії.

Контекст

Минулого тижня уряд вирішив закрити  чотири найпівденніші пункти пропуску на східному кордоні. Це були Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Нійрала, розташовані на південному сході Фінляндії.

Загалом на східному кордоні вісім пунктів пропуску. З рішенням у середу ввечері Салла, Куусамо та Вартіус також будуть закриті.

Додатково

Заступник начальника прикордонної служби Лапландії Вілле Ахтіайнен розповідає HS, що прикордонна станція Raja-Joosepi ще не обладнана, щоб, можливо, стати єдиним пунктом пропуску на східному кордоні.

"Поки це лише розмови, у нас немає конкретного завдання. Ми будемо виконувати рішення Уряду, і якщо воно зміниться, то воно зміниться", – резюмує Ахтіайнен.

Ахтіайнен описує Раджа-Йосеп як тихий прикордонний пункт, через який проходить лише кілька десятків людей на тиждень.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні створять Агенцію захисту прав військовослужбовців

     • 19219 переглядiв

    Знайдено третю жертву обстрілу лікарні у Селидовому

     • 20507 переглядiв

    В Україні будуть випускати NFT-марки

     • 23679 переглядiв