finliandiia-oholosyla-pro-zakryttia-sukhoputnoho-kordonu-z-rosiieiu-do-13-hrudnia

Фінляндія оголосила про закриття сухопутного кордону з росією до 13 грудня

 • 25567 переглядiв

Фінляндія до 13 грудня закриває всі пункти перетину на кордоні з росією для осіб, які шукають притулку, прийняття заяв на надання притулку в країні буде відкритий лише в аеропортах та морських портах. Про це заявив прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, повідомляє Yle, пише УНН.

Деталі

Прем’єр заявив, що мета уряду полягає в тому, щоб якнайшвидше взяти під контроль гібридну діяльність росії, яка впливає на Фінляндію.

Йдеться про організовану діяльність,

сказав Орпо.

Орпо зазначив, що рішення про закриття східного кордону набуде чинності в четвер о 00:00 і діятиме до 13 грудня. Прем’єр підкреслює, що попередні закриття прикордонних переходів на східному кордоні були жорсткими рішеннями, а гібридний вплив ще не закінчився.

Глава МВС Фінляндії Марі Рантанен уточнила, що на прикордонних переходах не можна буде подати заяву про надання притулку, однак це можна буде зробити в портах і аеропортах. За її словами повне закриття східного кордону необхідно в ім'я національної безпеки. Також вона зазначила, що закриття може бути скасовано або продовжено ще на два тижні, якщо це буде необхідно.

Представник прикордонної служби Матті Сарасмаа каже, що залізничне сполучення Вайніккала між Фінляндією та росією продовжиться. Він також додав що повне закриття кордону базується на новій інформації, якої минулого тижня не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія закрила всі крім одного з восьми пунктів пропуску на кордоні з рф, Норвегія поки не бачить порушень

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Єрмак потрапив у рейтинг найвпливовіших людей Європи від Politico

     • 22936 переглядiв