finliandiia-nadast-ukraini-3-mln-yevro-dlia-pidtrymky-postavok-zerna-ta-rozminuvannia

Фінляндія надасть Україні 3 млн євро для підтримки поставок зерна та розмінування

 • 26288 переглядiв

Фінляндія пообіцяла виділити 3 мільйони євро на підтримку транспортування зерна та розмінування в Україні з метою покращення продовольчої безпеки та сприяння відновленню сільського господарства.

Фінляндія ухвалила рішення про виділення Україні додаткової підтримки в три мільйони євро для допомоги в транспортуванні збіжжя та розмінування сільських районів. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу уряду Фінляндії.

Фінляндія надасть 3 млн. євро як додаткову підтримку для підвищення продовольчої безпеки України. Фінансування буде спрямовано на підтримку поставок зерна з України до країн, ситуація з продовольчою безпекою яких потерпає від наслідків агресивної війни росії

- йдеться у повідомленні уряду Фінляндії.

2 млн євро підуть як гуманітарна допомога на реалізацію ініціативи Всесвітньої продовольчої програми "Зерно з України".Частина коштів піде на розмінування сільських районів України для відновлення сільськогосподарського виробництва.

Раніше Фінляндія вже підтримувала постачання зерна на суму 11,5 млн. євро.

Підтримуючи відновлення сільськогосподарського сектору України в постраждалих від війни районах, ми робимо свій внесок у забезпечення продовольчої безпеки та відновлення економіки країни

- заявив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Вілле Тавіо.

Проєкт був підготовлений у тісній співпраці з українською адміністрацією.У результаті додаткового фінансування загальна сума підтримки Фінляндією гуманітарного розмінування в Україні від початку агресивної війни з росією становитиме близько 8,25 млн євро.

Доповнення

25 листопада в Україні відбудеться саміт з питань продовольчої безпеки, покликаний привернути увагу до наслідків агресивної війни росії для продовольчої безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія збільшує допомогу Україні на 95 мільйонів євро

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Бойовики ХАМАС звільнили 13 ізраїльських заручників - ЗМІ

     • 18105 переглядiв