ukenru
financial-times-saudivska-araviya-zbilshit-virobnitstvo-nafti-yakscho-vidobutok-rf-postrazhdaye-vid-embargo

Financial Times: Саудівська Аравія збільшить виробництво нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго

 • 139937 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Саудівська Аравія заявила західним союзникам, що готова виробляти більше нафти, якщо видобуток у росії впаде через санкції. Про це пише Financial Times, передає УНН.

Деталі 

Як зазначають джерела, обізнані з обговоренням, яке відбулося перед щомісячною зустріччю альянсу виробників нафти ОПЕК+ у четвер, на думку Саудівської Аравії, хоча нафтовий ринок наразі дуже напружений, що сприяло зростанню цін, реального дефіциту на ньому поки що не спостерігається.

Проте ситуація може змінитися, оскільки відновлення світової економіки після епідемії ковіду підвищує попит, а ймовірність істотного зниження видобутку нафти в росії зросла. До вторгнення в Україну росія виробляла понад 10% світової нафти.

Видання зазначає, що між США і саудівським керівництвом були напружені відносини. Саудівська Аравія неодноразово відкидала заклики Білого дому та G7 негайно наростити нафтовидобуток, проте кілька візитів в останні тижні делегації США високого рівня, зокрема координатора політики Білого дому з питань Близькому Сходу Бретта Макгурка та посланника Білого дому з енергетики Амоса Хохштейна, допомогли поліпшити відносини.

Відтак Саудівська Аравія погодилася змінити тон і пішла на зближення з позицією США.

Також вона запевнила, що наростить видобуток, якщо на нафтовому ринку виникне дефіцит пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта спотикання: про яке ембарго проти рф офіційно домовилися лідери ЄС

Українські Національні Новини

Новини Світу