film-20-dniv-u-mariupoli-viyshov-u-amerikanskiy-prokat

Фільм "20 днів у Маріуполі" вийшов у американський прокат

 • 899687 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. У США вийшов у прокат український документальний фільм “20 днів у Маріуполі”, який розповідає про напад російських загарбників на українське місто в лютому 2022 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на Маріупольську міську раду.

Деталі

Прем'єра стрічки "20 днів в Маріуполі" відбулась у січні 2023 року на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival. Фільм розповідає про напад російських окупантів на місто 24 лютого 2022 року та показує, що відбувалось наступних 20 днів: бомбардування житлових будинків та пологового будинку, життя людей в блокадному місті під час невщухаючих обстрілів.
Автор стрічки, військовий кореспондент, фотограф та відеорежисер Мстислав Чернов разом з фотографом Євгеном Малолєткою та продюсеркою і журналісткою Василісою Степаненко стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення росією Маріуполя.

Сьогодні фільм демонструється в Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі, Торонто, Сан-Франциско та інших містах Північної Америки. Раніше його демонтсрували в Денвері та Міннеаполісі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі окупанти замінували всі мости - радник мера

Українські Національні Новини

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Фільм "20 днів у Маріуполі" вийшов у американський прокат

     • 899687 переглядiв

    Лісові пожежі в Італії: відомо про трьох загиблих

     • 476639 переглядiв

    В Азовському морі під Керчю тоне судно - росЗМІ

     • 28987770 переглядiв