filippini-otrimayut-viyskovi-gelikopteri-ssha-pislya-vidmovi-vid-ugodi-z-rosiyeyu

Філіппіни отримають військові гелікоптери США після відмови від угоди з росією

 • 261199 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Філіппіни придбають важкі військові гелікоптери у Сполучених Штатах, заявив у четвер президент Фердинанд Маркос-молодший після скасування угоди про купівлю аналогічних літаків у росії, передає УНН посилаючись на AFP.

Раніше

Уряд його попередника Родріго Дутерте підписав угоду на 16 вертольотів Мі-17 на суму 216 мільйонів доларів, але відмовився від неї за кілька місяців після вторгнення росії в Україну та запровадження широкомасштабних санкцій проти Москви.

Цитата

"Ми отримали альтернативні поставки важких вертольотів зі Сполучених Штатів", - заявив Маркос, обраний президентом у травні, на бізнес-форумі.

"На жаль, ми внесли початковий внесок російському виробнику, який ми сподіваємося обговорити, щоб повернути хоча б відсоток від цієї суми", - додав він.

"Але угода в тому вигляді, в якому вона була вже скасована".

Деталі

Маркос не уточнив, який американський вертоліт був обраний як альтернатива, уточнивши лише, що вони будуть вироблятися в Польщі.

Посол Філіппін у Вашингтоні Хосе Ромуальдес повідомив журналістам у серпні, що Маніла придивляється до Chinooks для заміни Мі-17.

Доповнення

У серпні Ромуальдес окремо заявив AFP, що рішення про відміну угоди щодо Мі-17 було викликано війною в Україні, і що Маніла також побоюється порушення закону США 2017 року, який накладає санкції на будь-кого, хто веде справи з російською розвідкою чи оборонними секторами.

Філіппіни є давнім союзником США та у 2012 році розпочали скромну програму військової модернізації.

Донедавна їхнє обладнання включало гелікоптери часів війни у ​​В'єтнамі та військово-морські кораблі часів Другої світової війни, які використовуються Сполученими Штатами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі