fiktyvnyi-shliub-za-5-tys-dol-na-kyivshchyni-vykryly-novu-skhemu-dlia-ukhyliantiv

Фіктивний шлюб за 5 тис. дол.: на Київщині викрили нову схему для ухилянтів

 • 12401 переглядiв

28-річній жительці Миколаївської області повідомлено про підозру в організації схеми сприяння незаконному перетину кордону чоловіками призовного віку шляхом укладення фіктивних шлюбів з жінками з інвалідністю за 5 000 доларів США кожна.

У Київській області жінці повідомили про підозру за схему з фіктивним шлюбом для чоловіків для сприяння незаконному перетину кордону ухилянтами за 5 тисяч доларів, повідомили у ГУНП в області у четвер, пише УНН.

Деталі

"28-річна жителька Миколаївської області розробила злочинну схему ухилення осіб призовного віку від мобілізації, шляхом укладення фіктивного шлюбу з жінками з інвалідністю", - повідомили у поліції Київщини у Telegram.

За даними поліції, встановлено, що "зловмисниця пропонувала чоловікам укласти шлюб з особами, які мають інвалідність, з метою сприяння незаконному переправленню ухилянтів через державний кордон України".

Свої послуги жінка, як вказано, пропонувала за грошову винагороду через Telegram канал. 

"Після реєстрації шлюбу, під час отримання незаконної грошової винагороди у розмірі 5 000 доларів правоохоронці затримали фігурантку та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Речові докази вилучено", - повідомили у поліції.

Зловмисниці повідомили про підозру за (ч. 3 ст. 332 ККУ). Досудове розслідування триває. Їй загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Намагались переправити сотню ухилянтів через кордон: на Одещині затримані організатори 25.06.24, 09:59

Популярні

Новини по темі

На шпилі Руанського собору у Франції спалахнула пожежа

 • 13543 переглядiв