ukenru
fiktyvno-zarakhovuvav-na-sluzhbu-futbolistiv-na-prykarpatti-sudytymut-komandyra-ttsk

Фіктивно зараховував на службу футболістів: на Прикарпатті судитимуть командира ТЦК

 • 23488 переглядiв

Судитимуть командира роти охорони ТЦК в Івано-Франківській області, під керівництвом якого фіктивно служили семеро військовослужбовців, серед яких гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди.

На Прикарпатті судитимуть командира роти охорони обласного ТЦК, під керівництвом якого фіктивно проходили службу футболісти та тренери.  Про це у вівторок повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН

Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно командира роти охорони обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).

- йдеться у повідомленні ОГП.

Розслідування встановило, що під керівництвом обвинуваченого у ТЦК і СП фіктивно служили семеро військовослужбовців, серед яких гравці та тренери місцевої професійної футбольної команди.   Насправді ж, як повідомляється, спортсмени на службу не з’являлися та жодних військових обов’язків не виконували. 

Сума завданих державі збитків за дні псевдослужби сягла 1,5 млн грн. Частину із цих коштів командир вже повернув на етапі досудового розслідування, додали в ОГП. 

Наразі командир ТЦК відсторонений від посади. 

Нагадаємо 

УНН повідомляв, що у серпні 2023 року правоохоронці викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу до підрозділів охорони ТЦК родичів керівництва міста та футболістів місцевого професійного клубу.

У жовтні командиру роти охорони Івано-Франківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомили про підозру

Того ж місяця суд відправив його під варту з можливістю внесення застави обсягом 214 тис. грн.