ukenru
fedorov-ukrayintsiv-na-tsikh-viborakh-ne-budut-zmushuvati-avtorizuvatis-za-dopomogoyu-diyi

Федоров: українців на цих виборах не будуть змушувати авторизуватись за допомогою "Дії"

 • 11301 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Міністерство цифрової трансформації не пропонуватиме на виборах 25 жовтня проводити авторизацію громадян за допомогою додатку "Дія". Водночас, наступних виборів це може вже не стосуватися. Про це сказав віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на брифінгу “Цифровізація банківських послуг: перші перемоги та плани”, передає кореспондент УНН.

"Для того, щоб не плутати українців, виборчий процес буде спиратись на чинне законодавство. Ми не будемо змушувати, або пропонувати авторизувати себе на виборчій ділянці завдяки "Дії". Все буде – паспорт або id-картка – як це було до цього. Ми будемо після цього робити зміни до законодавства, для того щоб не було зайвих питань, аби всі мали змогу проголосувати", - сказав віцепрем’єр.

Він пояснив водночас, що для того, щоб верифікувати електронний документ у "Дії", Мнцифри спеціально запровадило принцип "people to people" - коли людина може перевірити документ іншої людини без зайвого обладнання, просто навести камеру свого смартфона на QR-код на телефоні.

"Кожен може у кожного перевіряти дійсність документів, і це навіть краща і надійніша перевірка документів, аніж візуально дивитись на паперовий документ або id-картку. Тому ми спеціально робимо все, щоб державним органам або приватним компаніям не знадобилось купувати додаткове обладнання. Але на цих виборах будемо працювати, як до цього працювали ділянки, і після цього вже будемо змінювати законодавство, щоб вже наступні вибори проводити більш технологічно, більш інноваційно", - заявив Федоров.

Як повідомляв УНН, у Центрвиборчкомі нагадали, що для отримання бюлетеня під час голосування на виборчій дільниці 25 жовтня виборцеві потрібно буде на короткий час зняти маску.

Українські Національні Новини

Політика