farion-poskarzhilas-zaluzhnomu-zelenskomu-ta-umyerovu-na-azovtsiv

Фаріон поскаржилась Залужному, Зеленському та Умєрову на “азовців”

 • 112769 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Екснардепка Ірина Фаріон звернулась до військово-політичного керівництва України з проханням покарати за “хамську поведінку” бійців полку “Азов”. Про це вона заявила у своїй колонці, передає УНН.

Деталі

Мовознавиця звернулася до Президента Володимира Зеленського, головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та міністра оборони Рустема Умєрова щодо нібито хамської поведінки екскомандира полку “Азов”, а нині заступника командира 3-ої ОШБр Максима Жоріна та начальника штабу бригади “Азов” майора Богдана Кротевича.

За її словами, заяви Жоріна та Кроткевича на її адресу “паплюжать честь українського офіцера і кидають тінь на всю українську армію”.

Контекст

Нещодавно Фаріон заявила, що “категорично не приймає” те, що деякі військовослужбовці, зокрема бригади “Азов”, спілкуються російською мовою, зокрема в бою.

У відповідь на це Максим Жорін висварив Фаріон у своєму Telegram-каналі та заявив, що вона розколює українське суспільство. Разом з тим Богдан Кроткевич назвав її “пособницею російської пропаганди”.

Водночас Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ та Національної поліції України щодо негативних висловлювань та звинувачень стосовно військовослужбовців Збройних Сил України, які спілкуються мовами нацменшин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові студенти вийшли на мітинг: вимагають звільнити Фаріон

Нагадаємо

Ірина Фаріон опублікувала скриншот електронного листа з відкритими персональними даними студента з Криму. У листі було зазначено, що відправник родом із Керчі та навчається в Сімферополі. Згодом проросійський Telegram-канал опублікував фото студентського квитка студента та відео з його допиту.

Постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила після цього, що Фаріон слід притягнути до кримінальної відповідальності за публікацію особистих даних проукраїнського студента з тимчасово окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ООН закликає до негайного перемир’я в Газі “в ім’я людства”

     • 61472 переглядiв

    ЗСУ захопили плацдарм на лівому березі Дніпра - Єрмак

     • 1379848 переглядiв