ukenru
f-v-shtaynmayer-konstatuvav-gliboku-krizu-v-yes

Ф.-В.Штайнмаєр констатував глибоку кризу в ЄС

 • 8268 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння ситуацією в Євросоюзі, передає УНН з посиланням на Deutche Welle.

"Європа, безперечно, рухається в неспокійному фарватері і повинна швидко знайти в собі сили, щоб відновитися", - заявив він.

За словами очільника МЗС ФРН, Євросоюз має знайти відповіді там, де він до цих пір їх не дав. Як найважливіші пріоритети Ф.-В.Штайнмаєр назвав майбутню стратегію щодо мігрантів та біженців, внутрішню і зовнішню безпеку, ринок праці та економіку.

"Там, де безробіття серед молоді становить 50 відсотків і навіть більше, природно, не виникне ентузіазму з приводу Європи", - констатував німецький міністр, зазначивши, однак, що Європа не вирішить своїх проблем з тими, хто бачить вихід у поверненні до національної відособленості.

Ф.-В.Штайнмаєр висловив сподівання на те, що і після виборів в Нідерландах, у Франції і в Німеччині в 2017 році всюди будуть правити уряди, "які виступають за Європу і не допустять згортання процесів європейської інтеграції".

Нагадаємо, у жовтні Ф.-В.Штайнмаєр застеріг від розпаду Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу