ukenru
evakuyuvati-ukrayintsiv-z-kitayu-vidpravlyatsya-16-chleniv-ekipazhu

Українців з Китаю евакуювати відправляться 16 членів екіпажу

 • 14674 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. У четвер, 20 лютого, евакуюватимуть громадян України та іноземців із КНР в Україну. Команда літака складатиметься з 16 чоловік екіпажу. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у прямому ефірі програми "Свобода слова", передає УНН з посилання на пресслужбу ДСНС України.

"Команда літака, яким евакуюватимуть громадян із Китаю до України, складатиметься з 16 чоловік екіпажу: 6 пілотів, 9 бортпровідників, 1 технік, 2 лікарів, 1 медсестра. Також у літаку перебуватимуть поліцейський, військовослужбовець і працівник консульства", - йдеться у повідомленні.

Міністр розповів, що на борту будуть особливо уважно слідкувати за алгоритмом дій.

"Всі члени екіпажу та супроводжуючі перебуватимуть у костюмах біозахисту. Літак буде розділений на зони. Пасажири забезпечуватимуться їжею, засобами особистої гігієни та санітарними засобами, в тому числі - медичними масками, які будуть змінюватися під час польоту", - розповів Аваков.

Також повідомляється, що кожен пасажир, який буде евакуйований українським літаком, до посадки має підписати інформовану добровільну згоду на проведення ізоляції та спостереження за станом здоров'я, діагностику й лікування. У разі відмови - людина не евакуюватиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кількість жертв коронавірусу у Китаї досягла 1873 осіб

Також в аеропорту проводитиметься термометрія пасажирів китайською стороною з повідомленням медичного персоналу рейсу і повторно - українськими медиками безпосередньо перед посадкою в літак. У разі наявності температури тіла пасажира більш ніж 37,2 або наявності респіраторної інфекції - медперсонал прийматиме рішення про недопущення пасажира на рейс. Такі особи в супроводі консула будуть супроводжені в місцеву лікарню.

Арсен Аваков зазначив, що після прибуття в Україну, літак прямує на санітарну стоянку, де всі проходять прикордонний контроль. Співробітники прикордонної та митної служби проводитимуть необхідні процедури в костюмах бактеріологічного захисту. Після висадки пасажирів проводитиметься дезінфекція місця стоянки, трапа, салону, багажного відсіку та кабіни пілотів. У літаку проводитиметься повна заміна фільтрів системи кондиціонування.

"Всього підлягатимуть обсервації орієнтовно 109 осіб. Пасажири, які прибули з КНР і члени екіпажу прямують до місця обсервації в автобусах у супроводі співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Колону з 4-х автобусів супроводжуватимуть автомобілі Патрульної поліції", - повідомив міністр.

Нагадаємо, що літак з евакуйованими з Китайської Народної Республіки через розповсюдження нового коронавірусу українцями та іноземцями має прибути в Україну 20 лютого.

З Китаю евакуюють лише “здорових людей”.

Українські Національні Новини

Політика