ukenru
evakuatsiya-z-mariupolya-zirvana-radnik-mera

Евакуація з Маріуполя зірвана – радник мера

 • 122370 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У суботу рашистські окупанти зірвали евакуацію мирних жителів з Маріуполя на підконтрольну уряду територію України. Про це повідомив у Telegram-каналі радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

"Так, черговий раз росіянами було зірвано евакуацію. Нахабно викороставши намагання маріупольців повернутись додому та чесність української армії щодо припинення вогню длят організації власних задумів", - повідомив Андрющенко.

Деталі

Так, з його слів, об 11:00 біля ТЦ “Порт-Сіті” зібралось не менш 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів, до маріупольців підїхали російські військові і наказали розходитись, тому що “зараз буде обстріл”, зазначив радник міського голови.

"Фактчно, з застосуванням примусу в грубої формі людей було розігнано. Автобуси так і не було подано для погрузки", - пише він.

Одночасно з цим, зазначається, що окупанти подали автобуси на точку біля ТЦ “Метро”, за 200 мітрів від узгодженої точки евакуації, почали завантаження.

"Після погрузки маріупольцям було ологошено, що “евакуація” буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію. Права покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про “націоналісти обстріляли точку евакуації”. Тобто, чергову брехню", - пояснив він.

Нагадаємо

З Маріуполя, який перебуває в облозі окупантів, сьогодні, 23 квітня, знову спробують евакуювати дітей, жінок та літніх людей.

Водночас на думку віце-прем’єр-міністр – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, окупанти можуть спробувати обманом вивозити мирних жителів з Маріуполя через "паралельний" коридор до рф.

Додамо

Наразі понад 500 тис. українців примусово переміщені окупантами на територію росії.

Українські Національні Новини

Суспільство