estoniia-hotova-zakryty-kordon-z-rosiieiu-cherez-hibrydnu-ataku-z-mihrantamy

Естонія готова закрити кордон з росією через "гібридну атаку" з мігрантами

 • 23950 переглядiв

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна попереджає про можливе закриття кордону з рф на тлі зростання припливу мігрантів, описуючи це як гібридну атаку москви

Суттєвий сплеск кількості мігрантів, які прибувають на східний кордон ЄС, є частиною "відвертої гібридної атаки", організованої москвою, заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна, попередивши, що Естонія готова закрити свій кордон з рф. Його заяву поширило МЗС країни 29 листопада, пише УНН.

Те, що відбувається на кордоні з Фінляндією, - це не що інше, як відверта гібридна атака, що проводиться росією, спрямована на те, щоб посіяти занепокоєння та нестабільність і спробувати чинити тиск на нас шляхом використання людей як зброї

- сказав Тсахкна. 

Деталі

Тсахкна заявив, що "Естонія готова закрити свій кордон з росією та захищатися від будь-яких гібридних атак". Наростаюча криза, додав він, є "ще одним доказом того, що росія воює не лише в Україні; натомість вона становить загрозу для інших країн своїми гібридними атаками".

Доповнення

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Лаанемец раніше заявив, що уряд планує впоратися з потенційним зростанням кількості перетинів кордону після того, як Фінляндія у вівторок закрила всі свої пункти пропуску з росією, звинувативши кремль у спробі розпалити кризу з мігрантами. Гельсінкі, як зазначає Politico, стверджує, що "активність впливу" москви має на меті відплату за рішення північної країни приєднатися до НАТО після повномасштабної війни в Україні.

У той час як кремль заперечує звинувачення, його союзника білорусь багато хто звинувачує у застосуванні такої ж тактики проти Польщі та Литви у 2021 році.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Чернівцях патрульні врятували чоловіка від переохолодження

     • 22957 переглядiв

    Зеленський очікує, що Україна отримає перші F-16 у 2024 році

     • 50087 переглядiв