eskalatsiya-konfliktu-mizh-ssha-ta-rosiyeyu-u-siriyi-rosiyskiy-vinischuvach-zagrozhuvav-zhittyu-viyskovogo-litaka-ssha

Ескалація конфлікту між США та росією у Сирії: російський винищувач загрожував військовому літаку США  

 • 586614 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. російський винищувач створив у повітрі небезпечну ситуацію, що поставило під загрозу життя чотирьох американських членів екіпажу, чиновники США назвали це новим рівнем небезпечної поведінки, повідомляє ApNews, передає УНН.

Деталі

російський винищувач Су-35 пролетів дуже близько до американського літака спостереження MC-12 над Сирією у неділю, створивши небезпечну ситуацію. У результаті екіпаж США, ризикуючи життям, був змушений зробити різкий маневр потрапивши у турбулентний слід, аби уникнути зіткнення. Американські чиновники назвали це новим рівнем небезпечної поведінки, яка може призвести до аварії або загибелі людей, пише видання.

Цей інцидент є не першим у серії зіткнень між російськими та американськими військовими в Сирії, але став значною ескалацією та викликав тривогу, оскільки поставив під загрозу життя американців, зазначили американські офіційні особи. У останні тижні російські винищувачі неодноразово переслідували американські безпілотники MQ-9, а у березні російський літак збив американський безпілотник.

Пентагон розглядає низку військових варіантів протидії посиленню російської агресії в небі над Сирією. США не поступляться жодною територією та продовжуватимуть здійснювати польоти в західній частині країни в місіях проти Ісламської держави, пише видання посилаючись на неназване джерело в американському Міноборони.

Проте, росія посилює свою військову активність у Сирії у співпраці з Іраном і сирійським урядом. Мета росії – змусити США залишити Сирію.

Доповнення

У країні перебуває близько 900 військовослужбовців США, а інші переміщуються туди та звідти, щоб виконувати місії проти бойовиків угруповання «Ісламська держава».

Нагадаємо

Раніше повідомлялось, що російські винищувачі переслідували американський безпілотник над Сирією вдруге за два дні, повідомили ВПС США. Вони також закликали рф припинити "безрозсудну поведінку", яка несе загрозу для військових сил обох країн. 

Також на території Сирії розпочалися спільні російсько-сирійські військові навчання, вони триватимуть шість діб.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Генсек НАТО відреагував на вихід росії з "зернової угоди"

     • 385657 переглядiв

    В ОК "Південь" показали наслідки атаки на Одесу

     • 966540 переглядiв