ukenru
erdogan-zayaviv-pro-gotovnist-turechchini-stati-poserednikom-mizh-ukrayinoyu-ta-rosiyeyu

Ердоган заявив про готовність Туреччини стати посередником між Україною та Росією

 • 26009 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Туреччина готова до посередництва між Україною і Росією. Про це заявив президент Реджеп Таїп Ердоган в бесіді з журналістами, які супроводжували його в поїздці на саміт Організації економічного співробітництва в Ашхабаді, пише УНН з посиланням на Anadolu.

Так, за словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.

Цитата

“Наша позиція щодо ситуації в Україні загальновідома. Туреччина виступає за забезпечення миру з акцентом на становище кримських татар. Ми неодноразово обговорювали це питання з дружньою Росією. Контакти тривають. Сподіваємося, що регіон не перетвориться на зону бойових дій і запанує мир. Анкара виступає за позитивний розвиток процесів. Туреччина готова до посередництва. Готова обговорювати це питання зі сторонами", - сказав Ердоган.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції в п'ятницю заявив, що передав через Ердогана Путіну список українських політв'язнів, звільнення яких домагається Київ.

Ще раніше цього місяця Зеленський і Ердоган провели телефонну розмову.

Зустріч двох президентів планується на початку наступного року.

Українські Національні Новини

Політика