ukenru
erdogan-turechchina-gotova-zadiyati-vsyu-boyovu-mits-pri-operatsiyi-v-siriyi

Ердоган: Туреччина готова задіяти всю бойову міць при операції в Сирії

 • 13204 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Президент Туреччини Тайіп Ердоган повідомив в середу про готовність Анкари задіяти всю свою бойову міць в разі проведення операції в сирійському Ідлібі, пише УНН з посиланням на турецький телеканал NTV.

"Ми вже говорили, що можемо почати операцію в Ідлібі в будь-який момент. Туреччина задіє всю (бойову) міць", - сказав турецький лідер у відповідь на запитання журналіста, чи будуть задіяні ВПС Туреччини при можливій операції в Ідлібі.

Раніше 19 лютого президент Туреччини заявив, що початок нової військової операції в Ідлібі є "лише питанням часу", всі приготування для її проведення вже завершені.

У той же час, за словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, Москва продовжить контакти з Анкарою, щоб не дозволити ситуації в Ідлібі розвиватися по шляху подальшого нагнітання. Відповідаючи на питання, чи задоволена Москва останніми домовленостями з Туреччиною по Сирії, представник Кремля сказав: "Ми були задоволені тими домовленостями, які були досягнуті більше року тому в Сочі - і це було взаємне задоволення. І ми абсолютно перестали бути задоволеними після того, як з території Ідлібу почалися наступальні дії бойовиків і терористичних угруповань щодо сирійських збройних сил і російських військових об'єктів. На цьому наше задоволення завершилося".

Українські Національні Новини

Новини Світу