ukenru
elektropostachannia-dosi-obmezhuiut-na-kharkivshchyni-ta-u-kryvomu-rozi-do-polshchi-peredavaly-nadlyshky-elektryky-minenerho

Електропостачання досі обмежують на Харківщині та у Кривому Розі, до Польщі передавали надлишки електрики - Міненерго

 • 28221 переглядiв

Було обмежено споживання електроенергії в Харківській області та для промисловості в Кривому Розі, виробництво електроенергії з відновлюваних джерел також було обмежено, а надлишки електроенергії передавалися до Польщі.

Діють обмеження споживання електроенергії у Харківській області та у Кривому Розі на Дніпропетровщині. Минулої доби обмежувалось виробництво з відновлювальних джерел енергії, надлишки електроенергії передавались до Польщі. Про це повідомили у суботу у Міненерго, пише УНН.

Генерація та споживання

Протягом минулого дня через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі застосовувалися графіки відключень у Харківській області.

Сьогодні обмеження застосовуються на Харківщині та для промисловості у Кривому Розі

- повідомили у Міненерго.

У Харкові, як зазначається, діють погодинні мережеві обмеження. У Харківській області області залишаються знеструмленими 21,2 тисячі домогосподарств у 61 населеному пункті.

У Дніпропетровській області у Кривому Розі діють мережеві обмеження для промисловості.

Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ сумарною величиною 8677 МВт-год. Надлишки електроенергії також протягом кількох годин передавались до Польщі, зазначили у Міненерго.

Енергосистема України, як вказано, працює стабільно та збалансовано. На поточну добу прогнозується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,48 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - повідомили у міністерстві.