eksvysokoposadovtsia-fbr-zasudyly-do-4-rokiv-viaznytsi-za-spivpratsiu-z-rosiiskym-oliharkhom

Ексвисокопосадовця ФБР засудили до 4 років в'язниці за співпрацю з російським олігархом

 • 27998 переглядiв

Чарльз Макгонігал, колишній співробітник ФБР, отримав 4 роки ув'язнення за змову з російським олігархом з метою відмивання грошей. Перед винесенням вироку він висловив каяття.

Колишнього високопоставленого співробітника контррозвідки ФБР Чарльза Макгонігала засудили до чотирьох років ув'язнення за співпрацю з російським олігархом. Про це повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

55-річний Чарльз Макгонігал у серпні визнав себе винним за одним пунктом звинувачення у змові з метою відмивання грошей. Він є одним із найвищих агентів ФБР, якому коли-небудь пред'являли звинувачення у злочині.

Його також звинувачують у приховуванні 225 000 доларів США (176 000 фунтів стерлінгів) у вигляді платежів від албанського агента.Прокуратура вимагала п'ять років позбавлення волі. Перед винесенням вироку в четвер у Нью-Йорку Макгонігал висловив жаль з приводу своїх дій.

Я скоїв кримінальний злочин, і як колишньому спеціальному агенту ФБР це завдає мені надзвичайного емоційного та фізичного болю. Сьогодні я стою перед вами з глибоким почуттям каяття,

- сказав він судді Дженніфер Ріарден.

Макгонігал був спеціальним агентом, відповідальним за відділ контррозвідки ФБР у Нью-Йорку до виходу на пенсію в 2018 році. На цій посаді йому було доручено розслідувати справи російських олігархів.

Прокурори стверджують, що він і колишній російський дипломат Сергій Шестаков порушили санкції США, погодившись надати послуги російському мільярдеру Олегу Дерипасці.США наклали санкції на Дерипаску в 2018 році після того, як звинуватили його та кількох інших російських олігархів і чиновників у "злочинній діяльності по всьому світу".

Прокурори зазначили, що обвинувачений погодився допомогти Дерипасці зняти з нього санкції. Після арешту в січні колишній агент ФБР спочатку не визнав себе винним.

У судових матеріалах прокурори заявили, що Макгонігал "зловживав навичками та впливом, які йому довірила його країна, таємно працюючи проти тих самих загроз, від яких він її раніше захищав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти російських олігархів, серед них – Фрідман та Авен

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі