ukenru
eksperty-kndise-vzhe-doslidzhuiut-chorni-shakhedy-yakymy-voroh-neshchodavno-atakuvav-ukrainu-ruvin

Експерти КНДІСЕ вже досліджують чорні "Шахеди", якими ворог нещодавно атакував Україну – Рувін

 • 31974 переглядiв

Київські експерти-криміналісти отримали уламки безпілотника "Шахед", який використовувався під час атаки на Україну 25 листопада. Попередній аналіз показав, що безпілотники тепер чорні, а не світло-сірі, можливо, для того, щоб уникнути візуального виявлення в нічний час. Подальші дослідження будуть проведені щодо фарби та конструктивних особливостей.

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз вже отримали для вивчення уламки "Шахедів" якими росія атакувала Україну в ніч на 25 листопада. Призначені вибухотехнічні, комп`ютерно-технічні та дослідження матеріалів речовин і виробів. Про це повідомив КНДІСЕ Олександр Рувін, пише УНН.

Деталі

За словами Рувіна, особливістю цих безпілотників є те, що вони пофарбовані у чорний колір.

Характерною візуальною особливістю "нових" БЛПА є чорний колір. За результатом попередньо огляду конкретних об’єктів уже можемо сказати, що про жодну інноваційність, нові технології виробництва та особливе покриття літако-снарядів мова не йде. Наявна зміна кольору зовнішньої частини "Shahed-136" зі світло-сірого на чорний. На думку ворога, це має ускладнити його візуальне виявлення уночі. Внутрішні елементи мають забарвлення ідентичне до попередніх об`єктів дослідження відповідного типу. Ймовірніше всього фарбування проведене кустарним способом, дуже схоже на використання аерозольних засобів 

- зазначив Рувін.

Директор КНДІСЕ підкреслив, що про масштабні зміни в загальному процесі виробництва "Шахедів" поки говорити зарано.

"Це лише перші зразки БПЛА чорного кольору. Остаточні дані про використані для фарбування речовини та всі особливості зброї будуть відомі після проведення необхідних досліджень. Експерти КНДІСЕ нададуть правоохоронним органам максимально деталізовану інформацію", - додав Рувін.

Лілія Подоляк

Війна