ukenru
eksperti-rozpovili-pro-naybilshi-vitrati-politichnikh-partiy-u-2016-rotsi

Експерти розповіли про найбільші витрати політичних партій у 2016 році

 • 9691 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. За результатами дослідження звітності політичних партій було визначено на що найбільше коштів вони витрачають. Про це під час форуму повідомив головний редактор порталу підзвітності політичних фінансів "Партійна каса" Центру "Ейдос", передає кореспондент УНН.

"Щодо виділених 195 млн, то "Опозиційний блок" відмовився від своїх коштів, ВО "Батьківщина" не встигли подати документи і за 3 квартал, вони не отримали своїх коштів. "Народний фронт" майже 4 млн грн повернув до бюджету і "Самопоміч" також майже 2 млн грн повернула.

Партія "Батьківщина" найбільше коштів витрачала на рекламу. "Радикальна партія" найбільше грошей витратила на брендований одяг (футболки, кружки з логотипами партії - ред.), а також на закупівлю комп'ютерів. Для партії "Самопоміч" характерно те, що дуже велику суму було витрачено на свою газету. Партія "Народний фронт" 2/3 своїх коштів витратили на рекламу, зокрема, найбільше на рекламу на телебаченні. І "Солідарність" дуже цікаво, що в перших трьох кварталах партія фінансувалася від своїх осередків, в 4 кварталі все змінилося - майже 14 млн грн партія роздавала своїм осередкам, а також зменшилися партійні внески",- розповів експерт.

Як повідомляв УНН, у 2017 році з державного бюджету на фінансування політичних партій заплановано 442 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика