eksperti-rozpovili-chim-raketi-kh-32-vidriznyayutsya-vid-poperednikh-modifikatsiy

Експерти розповіли, чим ракети Х-32 відрізняються від попередніх модифікацій

 • 1069747 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. У ракетах Х-32, які є результатом оновлення Х-22, модернізовано двигун та більш ніж на третину зменшено масу бойової частини, аби забезпечити дальність польоту до 1000 км. Про це УНН розповіли представники Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Деталі

За їхніми словами, є свідчення того, що ворог розпочав роботу з модернізації Х-22 приблизно у 2005 році. росіяни намагалися збільшити можливості дальності ураження цілей цією зброєю та удосконалити систему її наведення. На певний час ця робота була тимчасово призупинена, тому перші випробування нової зброї росіяни провели у 2013 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В умовах дефіциту росіяни дістали ракети минулого тисячоліття: експерти розповіли про особливості ракет "Онікс"

«Повністю достовірної інформації про дії ворога немає, однак є підстави вважати, що росіяни мали наміри модернізувати радянські Х-22 ще у другій половині 2000-х. Але вперше про випробування вони заговорили і показали оновлену зброю у російських ЗМІ лише в липні 2013 року», - зазначили експерти.

Деталі

У ракетах Х-32 модернізовано двигун та з 900 до приблизно 500 кг зменшено масу бойової частини. Це дало можливість у вивільненому об'ємі корпусу розташувати більший запас пального для забезпечення дальності польоту до 1000 км. Також велися роботи з оновлення систем керування та наведення ракети. Х-32 має довжину близько 11,5 м, стартову вагу – 5700 кг та максимальну швидкість приблизно 5 тис. км на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звичайними засобами ППО збити неможливо": Ігнат про модернізацію росіянами ракет "Онікс"

Після відокремлення від літака-носія на висотах від 1 до 13 км ракета вмикає свій двигун та піднімається на висоту до 40 км.

«Під час наближення до цілі ракета рухається горизонтально та на максимальній висоті. Після досягнення зони розташування цілі ракета завершує наведення на заздалегідь вказаний об'єкт та переходить у режим ураження», - пояснили представники КНДІСЕ.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі