ukenru
eksperti-prognozuyut-scho-chergoviy-spalakh-koronavirusu-v-ukrayini-varto-ochikuvati-tsogo-lita

Експерти прогнозують, що черговий спалах коронавірусу в Україні варто очікувати цього літа

 • 15793 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Експерти Київської школи економіки заявили, що черговий спалах коронавірусної хвороби слід очікувати вже цього літа. Про це повідомляє Telegram-канал “Коронавірус_інфо”, передає УНН.

Цитата

"У липні-вересні ми не прогнозуємо великого збільшення показників смертності навіть в разі спалаху. Водночас спалах очікується вже цього літа", – сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

Деталі

За даними експертів Київської школи економіки, ситуація із захворюваністю на COVID в Україні наразі стабільно позитивна, проте новий спалах епідемії очікується вже цього літа.

Наразі добові показники госпіталізації падають на 10% щотижня, кількість пацієнтів – на 15%. Середньодобова смертність загалом по Україні становить 17 померлих на добу.

Зовнішньою загрозою є зростання захворюваності в країнах Європи. Цей спалах незабаром може прийти в Україну. Тому фахівці наголошують, що вакцинація проти COVID-19 є критично важливою.

Додамо

В Україні зафіксовано вже 2,242 млн випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст за добу, 13 липня, - понад 500, що більше, ніж напередодні. Госпіталізовано за добу при цьому 409 осіб, зростання у порівнянні з показником днем раніше.

14 липня стало відомо, що у Закарпатській області лабораторно підтвердили два випадки штаму коронавірусу “Дельта”.

Українські Національні Новини

Суспільство