ukenru
eksperti-nazvali-rayoni-stolitsi-de-podorozhchalo-zhitlo

Експерти назвали райони столиці, де подорожчало житло

 • 8726 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Порівняно з травнем, середня вартість квадратного метра у новобудовах Києва зменшилась у червні на 0,1%. Однак в окремих районах столиці вартість житла у “первинці” зросла. Про це йдеться в аналітиці спеціалізованого порталу Столична нерухомість, повідомляє УНН.

Середня вартість квартир у новобудовах Києва в червні 2017 року становила 23292 грн/кв.м. Порівняно з травнем середня вартість зменшилась на 0,1%. На первинному ринку нерухомості спостерігалася цінова стагнація, оскільки зміна середньої ціни пропозиції не перевищила показник похибки (± 1,7%).

Збільшення середніх цін в минулому місяці спостерігалося в Голосіївському (на 1,4%), в Деснянському (на 1,1%), Дніпровському (на 0,2%). У Солом'янському районі – без змін. В інших районах зменшення становили від 0,1% в Дарницькому до 2,8% в Оболонському.

Як повідомляв УНН, експерти вважають, що житло, а надто новобудови, є найкращою сферою інвестування для населення, особливо в умовах нестабільності банківської системи.

Особливу увагу експерти радять звернути на житло у новобудовах, які зводяться надійними забудовниками з досвідом реалізації багатьох проектів, як наприклад ПрАТ “ХК “Київміськбуд”, який має понад 60-річну історію роботи. Крім того “Київміськбуд” має кілька партнерських кредитних програм. “Від мрій — до дій” з ПАТ “Кристалбанк”, позика в якій починається з 5% річних, та з АБ “Укргазбанк”, в якому можна оформити кредит від 7% річних.

Українські Національні Новини

Економіка