ukenru
eksperti-nazvali-naybilshiy-rizik-dlya-lyudstva-u-2018-rotsi

Експерти назвали найбільший ризик для людства у 2018 році

 • 24153 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Екстремальні погодні явища - найвірогідніша і найсерйозніша загроза людству в 2018 році. Про це з посиланням на Global Risks Report 2018 (WEF) пише Futurism, передає УНН.

Згідно з опитуванням близько 1000 експертів і світових лідерів громадської думки, цього року будуть переважати підвищені політичні ризики, які можуть перерости у відкритий конфлікт між великими державами, і нездатність вирішити проблему зміни клімату.

У доповіді оцінюється ступінь серйозності кожного глобального ризику в залежності від його ймовірності та потенційних наслідків. Екстремальні погодні умови і стихійні лиха дуже високо оцінюються за цими двома критеріями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розповіли, як погода вплине на врожай фруктів

Інші загрози, швидше за все, стануть реальністю, але очікується, що їх наслідки будуть не такими глобальними. Наприклад, рівень незаконної торгівлі, як зазначається, ймовірно, буде вище середнього, але врешті матиме менш виражений ефект. При цьому, вказано, що зброя масового знищення матиме катастрофічний ефект при розгортанні, але цей сценарій вважається відносно малоймовірним.

Ризики, пов'язані з навколишнім середовищем, стали більш вираженими за тринадцяти років, протягом яких WEF публікує свій звіт про глобальні ризики, і, як зазначається, руйнівний сезон ураганів в 2017 році, екстремальні температури і сильні зливи сприяли їх високій позиції у звіті щодо 2018 року.

Нагадаємо, жертвами морозів у США стали понад 20 людей.

Українські Національні Новини

Новини Світу