ukenru
eksperti-isw-rozpovili-na-skilki-prosunulisya-ukrayinski-viyskovi-na-pivnichnomu-napryamku

Експерти ISW розповіли, на скільки просунулися українські військові на північному напрямку

 • 248250 переглядiв

КИЇВ. 8 вересня. УНН. Американський інститут вивчення війни (ISW) у щоденному звіті пише, що українська армія, ймовірно, скористалася перекиданням російських сил на південь, у Херсонську область, щоб ударити в районі Балаклії і відвоювала територію приблизно у 400 кв.км. Про це повідомляє УНН.

Цитата

"Російські джерела стверджують, що їх війська почали перекидання підкріплень в цей район, щоб відбити наступ українців, а російське угруповання в цьому районі, швидше за все, було ослаблене через попереднє перекидання сил на захоплення території Донецької області і на підтримку південного напрямку", – пишуть аналітики інституту.

За оцінкою ISW, що базується на повідомленнях багатьох джерел, українці в районі Балаклії змогли просунутися приблизно на 20 км і відвоювати територію приблизно 400 кв.км.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили також просувалися на північний схід по трасі Т2110 від Балаклії, Вербівки, Яковенькового, Волохів Яру (на перехресті Т2210 і Е40) і в напрямку Шевченкового (на перехресті Т2210 і Н26).

Нагадаємо

Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський прокоментував контрнаступ у Харківській області. Він повідомив про "хороші новини", але без вказівки будь-яких конкретних населених пунктів.

Українські Національні Новини

Війна