ukenru
eksperti-doveli-scho-u-grenlandiyi-kholodnishe-nizh-u-rosiyi

Температурний рекорд: експерти довели, що у Гренландії холодніше, ніж у Росії

 • 16553 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Експерти Всесвітньої метеорологічної організації виявили, що першість рекордного показника холодної температури належить не Росії, а Гренландії. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Новини ООН".

"Пальма першості по рекордно холодній температурі у Північній півкулі переходить від Росії до Гренландії - автономної території, що входить до Королівства Данія. Експерти Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) виявили, що у 1991 році на одній з автоматичних метеостанцій на острові стовпчики термометрів опустилися до -69,6 С", - йдеться у повідомленні.

Раніше вважалося, що рекорд низької температури у Північній півкулі було зареєстровано в Якутії - у районі міста Верхоянськ у 1892 році і селища Оймякон у 1933-му. Там температура опускалася до -67,8 С.

Також повідомляється, що минулого літа, у червні, у Верхоянську зареєстрували рекордно високу для цих місць температуру - до 38 С. Зараз експерти ВМО проводять додаткові дослідження і намагаються встановити, чи є цей показник дійсно рекордним на територіях за полярним колом.

Нагадаємо, кусок льоду площею близько 110 кв. кілометрів відколовся від найбільшого шельфового льодовика Арктики на північному сході Гренландії.

Українські Національні Новини

Суспільство