ukenru
ekspert-zayaviv-pro-rukotvornu-prirodu-masovikh-otruyen-ditey

Експерт заявив про "рукотворну" природу масових отруєнь дітей

 • 11788 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. В Україні вже йде ціла серія масових отруєнь дітей. У 90% випадків - це рукотворна і кимось штучно зроблена акція. Таку думку під час прес-конференції висловив екс-радник міністра НС, полковник запасу Костянтин Гринчук, передає УНН.

За його словами, з якою метою і проти кого саме були "організовані" атаки на школярів, поки не відомо.

"В Україні йде вже серія масових отруєнь дітей, тому відпадають версії ремонтів, фарб, води і каналізації. У 90% випадків - це рукотворна і кимось штучно зроблена акція, яка незрозуміло для чого і проти кого була спрямована", - сказав Гринчук.

Нацполіція винесла черкаське масове отруєння дітей в окреме провадження, але досі не встановлена ​​його причина, зазначив екс-радник міністра НС.

Він додав, що під час розслідування випадку масового отруєння розкрилося багато негативних фактів.

Так, батьків постраждалих дівчаток не пустили до дітей в реанімацію. Їм також порадили перепрати і прокип'ятити одяг дітей, в якій вони були в момент отруєння, хоча одяг могла стати джерелом корисної інформації та доказом можливого злочину.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, спалахи масових отруєнь дітей невідомою речовиною за останній місяць відбулися в Черкасах, Миколаєві, Харкові.

У МОН закликали навчальні заклади посилити охорону.

Голова уряду Гройсман, в свою чергу, розпорядився провести роз'яснювальну роботу серед учнів.

Ситуацію з отруєннями прокоментував і нардеп Тригубенко. За його словами, він дуже здивований "спокоєм і байдужістю чиновників".

"Я в жодному разі не закликаю нікого до паніки або до закриття шкіл. Але, будьте ласкаві, поясніть громадськості, "що це було?" З чиєї вини таке трапилося вже в декількох школах підряд? Чи знаєте, як запобігати таким випадкам...? Це ж не жарти, коли діти по дві доби після таких "газових або негазових" атак проводять у важкому стані в реанімації", - написав він особистій сторінці в Facebook.

Українські Національні Новини

Суспільство